Tuusulan Taiteiden Yö
Takaisin ylös

MEDIALLE

 

Tuusulan Taiteiden Yön aidon tunnelman luovat paitsi esiintyjät ja yleisö, myös tapahtuma-alueena olevat Tuusulan Rantatie ja Kirkkotie kulttuurihistoriallisesti merkittävine miljöineen sekä lukuisat tapahtumapisteet Tuusulanjärven rantamaisemissa. Ohjelmassa on monipuolinen kattaus taiteen kentältä kaikenikäisille illan ja yön kulkijoille. 

Taiteiden Yön alkutahdit koetaan Hyrylän torin iloisen rennossa Kansalaisjuhlassa, jossa on tarjolla ohjelmaa lapsille ja perheille, oikeastaan kaikille kansalaisille. Nuorten konsertti alkaa noin 19.30, jolloin tapahtuman painopiste siirtyy Rantatien ja Kirkkotien varteen. Tapahtuman museot ovat avoinna myös Kansalaisjuhlan aikana.

Tuusulan Taiteiden Yön järjestää Tuusulan Taiteiden Yö ry yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa.

 

KANSALAISJUHLA

Hyrylän torilla klo 17.30 alkaen

 Ammuu!, torin Kansalaisjuhla, kuva Sami Mannerheimo

Ammuu4_photo_by_Sami_Mannerheimo iso

 

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! esittää lastenmusiikkia tuorein, svengaavin sovituksin entisille, nykyisille ja tuleville lapsille.

 

 

Mari Kätkä, torin Kansalaisjuhla, kuva Eleonoora Mikkola

 mari kätkä2, kuva eleonoora mikkola

 

 

Susanna Haavisto, torin Kansalaisjuhla

susanna haavisto

 Susanna Haavisto ja Mari Kätkä

Suomalainen suviyössä maataan rakastaa. Suomalainen istuu nuotiolla yhdessä.
Laulu kaikaa, haitari soi.
Haavisto ja Kätkä solmivat yhdessä sanojen ja sävelten seppeleen, tuovat siihen muistoja, maisemia ja tuttuja värejä, unohtamatta tuoreita sävyjä. Lauluja kesäiseen iltaan.
Yhdessä laulaminen saa seppeleen lopulliseen kukkaansa!
 
 
 Paleface ja Huolestuneet Kansalaiset, torin Kansalaisjuhla

 Paleface ja Huolestuneet Kansalaiset

 

Eternity Hour, torin Kansalaisjuhla

 Eternity Hour

 

Paleface ja Huolestuneet kansalaiset tähtivieraina nuorten konsertissa, jonka pääesiintyjänä on Eternityn Hour noin 19.30.

Paleface tuo Tuusulaan uuden akustisen kokoonpanonsa Huolestuneet Kansalaiset. Ohjelmisto koostuu uudelleensovitetusta Pale-materiaalista ja vanhoista lauluista. Kokoopano: Miihkali Jaatinen (banjo), Matti Pitkänen (viulu ja mandoliini), Paleface (kitara ja laulu).

 

 

  VANHA KUNNANTALO

 

 Red Nose Company, Vanha kunnantalo, Aino-sali                                                              kuva Tero Ahonen

keisarin uudet vaatteet, red nose company

Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet

Koko perheelle

Tämä on näyttelijöiden juhlaa! Huipputaitavat Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät nyt hyppäyksen lastenteatterin pariin. Hulvattomassa esityksessä vaihdetaan roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat.

H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa analogioita koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri -- mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Näyttelijäkaksikko Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman esitykset ovat keränneet viimeisen kolmen vuoden ajalta jo yli 15 000 katsojaa ympäri maan.

Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka kiertää Suomea huippusuosituilla esityksillään Juoksuhaudantie ja Punainen viiva. Keisarin uudet vaatteet on ryhmän odotettu, ensimmäinen lastenteatteriesitys. Vuonna 2017 Red Nose Company tekee Punainen viiva -esityksellä valtakunnallisen Suomi 100 -kiertueen. 

 

Suunnittelu ja toteutus: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Tuotanto: Niina Bergius ja  Tinni Torikka / Red Nose Company
Valokuvat ja juliste: Tero Ahonen 

www.rednose.fi 
@rednosefi 
#rednosefi

Ikäsuositus: 6-100

Kesto noin 1 h

Ensi-ilta Aleksanterin teatterissa 17.9.2017. 

 

 

 

 

 ERKKOLA

 

Loitsukioski, Suvi Nurmi, Erkkolan piha

Loitsukioski, kuva Tuomas Puikkonen

Mitä sinä haluaisit kutsua tai karkottaa? Kuva- ja sanataiteilija Suvi Nurmi pitää Erkkolan pihan tummuvassa illassa Loitsukioskia, josta kuka tahansa voi tilata omia toiveitaan vastaavan kalevalamittaisen loitsun. Valmis loitsu on haettavissa tunnin kuluttua tilauksesta. Suvi Nurmi on kirjoittanut kalevalaistyylisiä loitsuja osana taiteilijantyötään jo kahdeksan vuoden ajan.  Hänen loitsukioskinsa on nähty aiemmin mm. Ateneumin taidemuseon Kalevala-näyttelyn avajaisissa, Helsingin Runokuu-festivaaleilla sekä Ruisrockissa.

Lisätietoja: http://suvinurmi.webs.com/loitsut.htm

 

 

 


  

 


 

     

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    

   

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ohjelmaa koskevat tiedustelut ja yhteydenotot

tuusulantaiteidenyo@gmail.com

tai 040 732 5650